sábado, 20 de marzo de 2010

SENSIBILITAT POÈTICA

Il·lustració de Kristina Sabaite




Resultat: Poema núm. 1: Home (Lluís Servera); poema núm. 2: dona (Àngels Cardona)
Recompte: 2 persones han encercat plenament, Albanta i Filadora. Llum i Pere han encertat parcialment. Els altres 3 han errat.
Conclusió: evidentment la mostra és massa reduïda (anant al blog de Carme, trobareu una mostra més acurada i àmplia, i una prova que personalment m'ha encantat: un home va escriure un poema amb la paraula ventre!). Tot i així continua guanyat la tendència que resulta impossible definir el sexe del poeta pels seus escrits. Dels que ho han encertat, Albanta diu haver-ho fet per intuició. La resta d’argumentacions han estat ben il·lustratives, sobretot les que relacionen vocabulari violent amb gènere masculí. Crec que la conclusió final és, com ja defensàvem, que tots, homes i dones, mentre tinguem sensibilitat poètica, podem escriure de qualsevol tema i que l’única mirada que destaca no té nom de sexe sinó de COR. Gràcies!!!

6 comentarios:

Carme Rosanas dijo...

No sé si cal que et digui, que estic encantada també amb el resultat!

Que no sabia res jo de la teva anècdota viscuda sobre la paraula ventre, ni havia pensat abans que aquesta paraula fos especialment enspecial. I que simplement vaig triar dos poemes que m'agradaven i que em transmetien intensitat. I que no vaig buscar expressament un poema d'home que contingués aquesta paraula. Tot va ser molt més espontani i senzill.

També volia dir-te que Noves Flors, continua ...

Bon cap de setmana Frannia, ha estat un plaer, continuar l'experiment amb tu. Una besada.

Clidice dijo...

Ha estat una experiència molt interessant, atès que no només ens ha fet participar sinó que també ens ha fet reflexionar :) gràcies :)

Frannia dijo...

Sí, Carme, em va resultar curiosíssim. Potser els poemes ens van triar a nosaltres...
Clidice, estic amb tu, la reflexió el més interessant.
Besades

Albanta dijo...

Interessants els resultats... però em sembla que també Carme va encertar, o m'he liat jo??
També pense que té més pes el grau de sensibilitat de les persones que el seu sexe, i que cada persona té un segell personal que el fa únic/a.
Molt bon cap de setmana Frannia

novesflors dijo...

Frannia, tal com ja t'ha comentat Carme, he pensat continuar el vostre experiment, però jo no donaré cap pista. A veure què en surt.

assumpta dijo...

Ho he descobert aquest matí a ca la Carme i ho he trobat força interessant. Les lletres no hi entenen de sexes, les lletres que ens arriben bens endins, són les escrites des del cor.